Facebook и Instagram цензурираха сексуалните емотикони

Социалните мрежи обявиха идеята си за тази регулация още през август

Facebook и Instagram цензурираха сексуалните емотикони

Снимка: Pixabay

Социалните мрежи Facebook и Instagram започнаха да цензурират използването на емотиконки, които имат сексуален подтекст, пише Independent. Две от тези иконки са картинките на патладжан и праскова, които в чат средите се използват със сексуално значение.

По този начин двете компании ще се опитат да предотвратят онлайн склоняване към секс. Решението за цензурата беше обявено още през август, когато стана ясно, че използването на тези емоджита няма да бъде позволено като част от сексуални текстове или коментари. От съвсем скоро обаче забраната вече е факт, пише още британското издание.

Картинките вече не могат да бъдат използвани и за цензуриране на голота от потребителите. Много често точно тези две емотиконки се използваха от хората в социалните мрежи за това. Забранява се и пренасочването към уебсайтове с порнографско съдържание – нещо, което до момента беше позволено.

В новите правила на Facebook това е обяснено като „начин за предотвратяване на каквито и да било координирани сексуални срещи между възрастни“. Новите промени бяха приети смесено от потребителите. Много от тях смятат, че това е ограничаване на правата им.
Коментари: 0