Facebook може да премахне „Like“ брояча под публикациите

За да се елиминират разрушителните чувства на завист и нездраво съревнование между потребителите

Facebook може да премахне „Like“ брояча под публикациите

Снимка: БТА

Facebook скоро може да започне да крие брояча за харесвания на публикации в News Feed-а, пише Tech Crunch. Идеята е потребителите да бъдат предпазени от чувството на завист и автоцензурата, която си налагат заради притеснението, че няма да получат достатъчно одобрение от приятелите си. 

Instagram (собственост на компанията майка) вече тества това в седем държави, включително Канада и Бразилия. Вместо общия брой „Like”-ове, под публикациите бяха показвани имената на някои от потребителите, харесали споделеното. 

Броят на харесванията се превърна в порочен измерител за популярност, провокиращ разрушително сравнение между потребителите. Някои хора дори трия публикации, ако сметнат, че те не са получили необходимото одобрение. 

Затова Facebook обмисля да премахне брояча. От компанията са потвърдили, че имат подобни планове, но засега стъпката все още не е направена официално. 

От там обаче отказват да споделят резултати от тестовете на това решение в Instagram, пише още изданието. Ако все пак такава стъпка бъде предприета и в най-голямата социална мрежа Facebook, тя ще бъде направена поетапно, а ако не потребителите не реагират положително на нея, тя навреди на посещенията или на приходите на компанията, то със сигурност ще бъде елиминирана.

Коментари: 0