Фандъкова: Има дефекти по „Графа“, но ще ги отстраним

Столичният кмет обясни, че предстои фугиране покрай релсовия път

Фандъкова: Има дефекти по „Графа“, но ще ги отстраним
След публикувани днес снимки, на които се вижда некачественият ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата, кметът Йорданка Фандъкова публикува изявление във Facebook профила си, с което обяснява, че ремонтите все още не са приключили. Тя уточнява, че от утре трябва да започне фугиране край релсовия път на улицата.

„Освен това в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти“, пише още столичният кмет. 

Ремонтът на централната софийска улица започна след голямо отлагане през месец май тази година, а изпълнител на проекта е компанията „Джи Пи Груп“. Стойността му е близо 24 млн. лв. Същата компания направи неуспешния ремонт пред НДК, където след няколко месеца част от плочките се надигнаха.

При пл. „Гарибалди“ се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. „Гарибалди“ до пл. „Славейков“ се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите. 

„По цялото протежение на ул. „Граф Игнатиев“ се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е „Фьост Алпине“ Австрия, една от най-големите компании в този сектор“, пише още Фандъкова.
Коментари: 0