Фон дер Лайен даде България като пример за солидарност

Планът “Маршал” изисква силна финансова рамка през идните седем години

Фон дер Лайен даде България като пример за солидарност

Снимка: БТА

3830 ~ 1 мин. четене
Кризата с коронавируса е наистина тежка, но солидарността все още е в сърцето на Европейския съюз и България е пример за това. Това каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в интервю за БНР. 

“Чух за стартъп за бебешки дрехи и спални чували, който е бил сред първите, започнали да произвеждат маски и който е започнал да ги раздава на полицаи и на болничен персонал. Също и че служители в бургаската опера използват собствен материал, за да шият маски, които после даряват. Разбира се, никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия”, казва председателят на ЕК. 

Идеята за плана “Маршал” според Фон дер Лайен също казва: “Страните заедно”. Според нея осъществяването ѝ изисква много силна финансова рамка през следващите седем години. 

“Всички сме съгласни, че ни е необходимо огромно финансиране в нашите икономики, така че те да могат да направят отскок, което ще е и най-добрата инвестиция в нашето бъдеще. Смятам, че ако имаме подкрепата на силна финансова рамка за следващите 7 години, ние на ниво Комисия ще можем да мобилизираме средства, които после солидно да инвестираме в икономиките, които пък толкова ще се нуждаят от този рестарт”, коментира тя.
Подкрепи Economic.bg