Гърция ще изплати задълженията си навреме

Страната продължава преговорите с кредиторите с нови предложения за реформи

Гърция ще изплати задълженията си навреме
168 ~ 1 мин. четене
Гърция няма да фалира и ще изплати навреме задълженията си пред кредиторите, заявиха от икономическото министерство в Атина.

Евродепутат от СИРИЗА не изключва вероятността от извънредни избори, ако не се постигне споразумение по отпускане на финансова помощ към Гърция. 

Публикациите в медиите,че Гърция ще обяви несъстоятeлност на 9-ти април и няма да изплати вноската по заема към кредиторите се приемат от правителството като опит за създаване на напрежение и несигурност.

След продължилото няколко часа заседание на икономическия екип на правителството, заместник- министърът на икономиката Димитрис Мардас направи изявление, в което обясни, че страната се опитва да изплати задълженията си в точното време и тогава ще има необходимите за това средства. "На 9-ти април ще изплатим вноската по заема", заяви Мардас.

От финансовото министерство в Атина допълниха,че няма да има затруднения за изплащане на пенсии и заплати този месец, както и великденските бонуси за работещи и пенсионери, предаде БНР.

Гърция продължава преговорите с кредиторите с нови предложения за реформи в очакване да се отблокира поне част от транша за финансова помощ.

Гръцката опозиция обвинява правителството в „лъжа" и прикриване на реалните параметри на държавните финанси.

Евродепутатът от СИРИЗА Хрисогонос прогнозира,че при липса на споразумение, отговорността ще се прехвърли в ръцете на избирателите с извънредни парламентарни избори.


Подкрепи Economic.bg