\"Газпром\" и Турция продължават работа по \"Турски поток\"

Проектът в най-скоро време ще получи необходимите разрешения

\

"Газпром" се е договорил с Министерството на енергетиката на Турция в най-кратки срокове да завърши процедурата за издаване на разрешение за "Турски поток", съобщава РИА "Новости", позовавайки се на прессъобщение на компанията.

"По време на срещата, бе постигнато споразумение за приключване на процедурата възможно най-скоро издаване на всички необходими разрешителни за стартиране на проекта "Турски поток "," - се казва в изявление.

Също така, ние ще продължим търговските преговори по условията на руските доставки на газ за Турция, пише в изявлението.

Страните се споразумяха за този договор след работната среща на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер и турският енергиен министър Берат Албайрак

Проектът за "Турски поток" беше обявен от президента Владимир Путин на 1 декември 2014 г. по време на неговото посещение в Турция. Тогава стана ясно, че този бъдещ газопровод с капацитет от 63 милиарда куб. м. ще замени проекта за "Южен поток" със същата мощност, който трябваше да свързва Русия и България по дъното на Черно море. Спирането на "Южен поток" бе обяснено с отказа на българското правителство за започване на строителството.

Коментари: 0