General Motors потопи Уолстрийт

Европейските пазари покориха нови върхове, докато петролът достигна двуседмично дъно

General Motors потопи Уолстрийт

Снимка: Pixabay

200 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари паднаха в сряда, след като печалбите на големия автомобилен производител General Motors поевтиняха с 8.9%, а докладът за работните места в частния сектор излезе по-лош от очакваното. Промяната в заетостта според института ADP показа драстично по-малко работни места от прогнозните данни. Технологичният NASDAQ записа ръст от 0.13% и завърши на 14 780, а S&P 500 се понижи с 0.46% до 4 402 пункта. Индустриалният Dow Jones загуби 0.80% и приключи на ниво от 34 792.

Европейските пазари отбелязаха нови върхове, тъй като инвеститорите наблюдават печалбите. Немският DAX се повиши с 0.88% до 15 692, а FTSE 100 прибави 0.26% и приключи деня на 7 123 пункта.

В сряда цените на петрола записаха спад от над 3%, достигайки до двуседмично дъно поради изненадващо нарастване на запасите от суров петрол в САЩ и тъй като разпространението на варианта Delta на COVID-19 измести въздействието на геополитическото напрежение в Близкия Изток. WTI изгуби 3.63% като приключи на 68.00 USD, а Brent спадна с 3.04% до 70.21 USD за барел. Цените на златото отчетоха скромен ръст от 0.08%, приключвайки на 1 811 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Основен лихвен процент, търговски баланс и безработица

Рано сутринта ще разберем фабричните поръчки в Германия. Великобритания ще представи индекса на бизнес активността в строителния сектор, която се очаква да бъде по-ниска от предходния период. Банката на Англия ще обяви лихвения си процент, като очакванията са той да остане непроменен. Следобед ще дойдат данните от Щатите за търговския баланс и седмичните молби за помощи при безработица, прогнозните данни сочат, по-малко молби в сравнение с преходен период. Канада също ще представи своя търговски баланс.

Инструмент на фокус

Delta Air Lines – Седмична

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от март миналата година. Цената направи пробив на диагонална тренд линия, както и на 50-периодна експоненциална пълзяща средна, а от няколко сесии се търгува под нея. Задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик се намира в препродадени стойности, което е сигнал за потенциално възходящо движение. Пробив и установяване над 50 ЕМА може да доведе до възобновяване на възходящия тренд.

USD/JPY – Дневна

Валутната двойка се движи в низходящ тренд от началото на юни тази година. Цената формира низходящ клин и се тъгува под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Задържане под 20 ЕМА е потенциален сигнал за продължение на низходящото движение. Пробив на горната граница на клина ще е сигнал за обръщане на тренда. Установяване над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение.

GOLD – Дневна

Фючърсната цена на златото се тъгува в диапазон от 50 USD от началото на юли тази година. Цената се намира около 50-периодната експоненциална пълзяща средна и в момента я тества като подкрепа. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящото движение. Пробив и задържане под подкрепата може да доведе до низходящото движение. Образувана е дивергенция между цената на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

JP 225 – Дневна

Японският индекс се намира в низходящ тренд от средата на юни. Цената се движи под 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Около психологическо ниво 27 000 има подкрепа формирана от две изолирани дъна. Пробив и задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящ тренд. Установяване под подкрепата е възможно да продължи низходящото движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg