ГЕРБ запазва повечето си министри, Каракачанов взима отбраната

Валери Симеонов е обсъждан за министър на енергетиката, но вероятно няма да бъде той

ГЕРБ запазва повечето си министри, Каракачанов взима отбраната
ГЕРБ ще запази голяма част от министрите си от предишния кабинет. По неофициална информация само Красимир Каракачанов от съпредседателите на „Обединени патриоти“ ще получи сигурен пост – Министерството на отбраната. Това се вижда от снимана с телефон страница, вероятно част от предварителното разпределение на ресорите между ГЕРБ и ОП, публикувана от „Блиц“.

От нея се вижда, че Валери Симеонов e спряган заедно с Теменужка Петрова за министър на енергетиката. По информация на Economic.bg обаче постът ще получи Петкова, която в предишния мандат успя да стабилизира енергетиката - да намали дефицитите и да свие загубите на държавните дружества.
Интересен е изборът на министър на икономиката. Поне от неофициалната информация се разбира, че постът е предвиден за Емил Караиванов – настоящият председател на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

От предишния мандат ще останат министрите Томислав Дончев (европейската политика), Лиляна Павлова (регионална политика), Николина Ангелкова (туризъм), Вежди Рашидов (културата), Екатерина Захариева (правосъдие), Владислав Горанов (финанси), Ивайло Московски (транспорт), Ивелина Василева (екология), Красен Кралев (спорт) и почти сигурно Теменужка Петкова (енергетиката).

Новите лица са Красимир Каракачанов (отбраната), Ради Найденов (външните работи) – той заема този пост в сегашното служебно правителство, Филип Гунев (МВР) – той беше заместник на Бъчварова в предишния кабинет на Бойко Борисов, Емил Караиванов (икономиката), почти сигурно Румен Порожанов (земеделие) - дългогодишен директор на Фонд "Земеделие", Красимир Вълчев (образование) - главен секретар на МОН при Меглена Кунева и Костадин Ангелов (здравеопазване) –  настоящият директор на УНБАЛ „Александровска“.
Коментари: 0