Главният инженер на Tesla напусна

Дъг Фийлд така и няма да се завърне от отпуск

Главният инженер на Tesla напусна

Снимка: Wikimedia

2435 ~ 1 мин. четене
Главният инженер на Tesla няма да се завърне от своя отпуск. Новината идва на фона на обявената от компанията постигната производствена цел от 5000 произведени за седмица електромобила Model 3 и предстоящата ѝ задача да докаже, че може да поддържа темпото.

Дъг Фийлд, който е бил старши вицепрезидент на инженерния екип, се е оттеглил от работата си да наблюдава продуктовото развитие в Tesla в началото на месец май. Тогава говорител на компанията каза: „Дъг просто си взима почивка да презареди и да прекара време със семейството си. Той не е напуснал Tesla”.

Хора, запознати със случващото се във фирмата на предприемача Илон Мъск, прогнозираха, че главният инженер ще се завърне шест седмици по-късно, но това така и не се случи. Неговото оттегляне е едно от няколкото напускания на високопоставени кадри на Tesla през последните две години, през които компанията се бори да насмогне с производствените цели за Model 3, които тя сама си постави.

В крайна сметка от Tesla потвърдиха официално новината чрез становище: „След почти пет години в Tesla Дъг Фийлд продължава напред. Искаме да благодарим на Дъг за неговата усилена работа през годините и за всичко, което направи за Tesla”.
Подкрепи Economic.bg