Голяма софтуерна компания отвори офис във Варна

Дружеството ще разчита на университетите в града да създават необходимите кадри

Голяма софтуерна компания отвори офис във Варна
Софтуерната компания „Софтуер Груп“, в която работят над 300 човека и има клиенти в над 60 страни, отвори нов офис във Варна. От българското дружество съобщиха, че освен централата в София и новооткрития офис край морето, имат регионални представителства в още осем страни – САЩ, Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико и Филипините.

„Избрахме Варна като стратегическа локация за следващия ни офис в България. Тук общият коефициент на заетост на населението за 2015 г. е 68.4%. Има много добър бизнес климат, в който IT секторът заема водещи позиции с високо квалифицирани кадри“, коментира Калин Радев, създател и главен изпълнителен директор на „Софтуер Груп“. Той добавя, че компанията разчита на университетите в града и региона да създадат необходимите кадри. „Ще инвестираме в продължаващото им обучение и изграждането им като опитни професионалисти“, казва той.

Компанията вече наема специалисти във Варна с технически компетенции за разработване, внедряване и поддръжка на софтуер, като  набирането на кадри продължава. „Планираме да стартираме дейността на варненския офис с 11 човека, като през следващата година очакваме техният брой да достигне 40“, сподели Божана Димитрова,  директор „Човешки ресурси“ в компанията.

Тя поясни, че търсят високо мотивирани софтуерни разработчици и QA специалисти  с желание за развитие в динамична бизнес среда.  Варненският екип ще работи съвместно с централата в София по глобалните проекти, които фирмата изпълнява за банки, телекоми, микрофинансиращи организации, финтех компании и др.
Коментари: 0