Google изпрати 10 смартфона на клиент, поискал парите си обратно

В САЩ гражданите имат правото да задържат стоките, които не са поръчали

Google изпрати 10 смартфона на клиент, поискал парите си обратно

Снимка: Unsplash

11850 ~ 2 мин. четене
Потребител, купил си Google Pixel 3 и върнал го обратното заради дефект, вместо да получи парите си обратно се сдоби с нови 10 смартфона от същия модел, съобщава Android Police и на шега определя случката като проява на „пасивна агресия“ от страна на технологичната компания.

Купувачът е върнал своя Google Pixel 3 заради проблем с цвета му, но вместо да получи всичките си 900 долара за устройството, той получил от Google 80 долара. Въпреки това той си поръчал Pixel 3 в правилния цвят, но впоследствие се сдобил не с един, а с 10 смартфона с този цвят.„Искам да направя правилния избор и да ги върна. Но не възнамерявам да предприема действия, докато не ми върнат парите. Ако не получа нужната подкрепа, ще се опитам да изпратя допълнителните 9 телефона посредством $1000 COD (кеш-при-доставка)“, написа изненаданият купувач в Reddit. Той допълни, че планира да продаде телефоните собственоръчно, ако Google не реагира. В САЩ гражданите имат правото да задържат стоките, които не са поръчали. Впоследствие от Google са превели на потребителя всичките 900 долара за първоначално купения от него дефектен смартфон и той ще ги изпрати обратно на производителя.

Android Police определя случката 10-те изпратени смартфона като проява на „пасивна агресия“ от страна на Google, тъй като е известно, че продажбите на устройствата от серията Pixel не удовлетворяват очакванията на компанията и тя се стреми да се отърве от колкото се може повече от тях, без да ѝ се налага да връща пари на купувачите.
Коментари: 0