Google Maps ще показва добре осветените улици нощем

Функцията не е обявена официално и поставя въпроса как ще се събира информацията

Google Maps ще показва добре осветените улици нощем

Снимка: Unsplash

Google Maps е полезен инструмент за шофьорите при пътуване, както при използването на обществен транспорт. Все повече се разширяват и функционалностите за пешеходци. Наскоро компанията обнови указанията за посока при ходене чрез AR (добавена реалност)  и подробни упътвания за хора с увредено зрение. Сега Google се кани да помогне на потребителите да намерят по-безопасни и осветени улици нощем, пише The Verge. 

Според информация в XDA Developers, общност за разработчици на Android, в приложението Google Maps вече има нова, все още неразкрита официално функция, която ще показва осветените улици. Те ще бъдат маркирани в жълто. По този начин на пешеходците ще се осигури по-голяма безопасност. 

Функцията Lighting не е официално потвърдена, липсват и визуализиращи скрийншотове. Разработчиците от XDA спекулират, че тя може да бъде лансирана първо в Индия, където напоследък биват регистрирани брутални атаки и изнасилвания на жени.

Въпросът, който изниква на първо четене, е как Google ще събира информация за уличното осветление. Инфраструктура с интелигентни лампи все още е рядкост. Затова едно от предположенията е, че компанията може да събира данни от самите потребители, подобно на начина, по който съобщава за пътни инциденти. 

Коментари: 0