Google подкрепи Economic.bg чрез фонда си за независима журналистика

JERF финансира малки и средни независими медийни групи, създаващи оригинално съдържание и отразяващи пандемията

Google подкрепи Economic.bg чрез фонда си за независима журналистика
904 ~ 1 мин. четене

Американският технологичен гигант Google подкрепи финансово Economic.bg чрез своя Фонд за спешно подпомагане на журналистиката (JERF), създаден в разгара на коронакризата.

Това е поредната стъпка на компанията, част от глобалната ѝ инициатива за подкрепа на независимите издания по целия свят и качественото и достоверно съдържание.

JERF финансира малки и средни независими медийни групи, създаващи оригинално съдържание и отразяващи пандемията от Covid-19, в които работят между 2 и 100 журналисти.

Economic.bg е една от 12 000 медии от 140 държави, които са одобрени от Google за финансиране. По данни на компанията 50% от заявките не са били одобрени, тъй като не са отговаряли на изискванията за финансиране по фонда JERF.

„Радвам се, че нашата медия беше одобрена от Google за финансиране, защото освен финансова подкрепа, означава и доверие към това, което целият екип на Economic.bg прави в тези условия на коронакриза. Изминалите месеци не бяха никак лесни, но с общи усилия преминахме през турболентните времена. Сега финансирането от Google ще ни позволи не само да запазим целия екип на медията, но и да го разширим“, коментира Георги Желязков, управляващ редактор на икономическия сайт.

Сайтът Economic.bg заедно със списание „Икономика“ са част от групата на „Медия Икономика България“ ООД.

Подкрепи Economic.bg