10 горещи туристически дестинации

Градовете са подредени според търсенето на самолетни билети

10 горещи туристически дестинации
4427 ~ 2 мин. четене

Кои ще са най-горещите туристически дестинации през 2015 година? Един нетрадиционен начин да ги определи намери порталът за туризъм и пътуване Kayak.

Експертите са изработили първи гид, наречен "Travel Hacker". Анализирали са интернет трафика към  популярни туристически сайтове за самолетни резервации според интереса към отделни градове. Естествено, градовете, където е насочен най-големия интерес на потребителите, са подредени в Топ 10 на най-горещите и актуални дестинации на 2015 година.

Следва да се има предвид, че тъй като порталът Kayak е американски, в класацията ва включени немалко градове от САЩ.

Вижте кои са Топ 10 дестинациите на 2015 г.:

10. Монреал, Канада

През 2014 г. търсенето на самолетни билети за Монреал в мрежата е нараснало с 14%. Интересът може да се дължи както на френската атмосфера, така и на популярността на отличната кухня.

9. Хартфорд, Кънектикът, САЩ

Столицата на Кънектикът отбелязва 15% ръст на търсенията на полети, главно дължащи се на бизнес пътувания.

8. Нашвил, Тенеси, САЩ

Нашвил, популярен като града на музиката, привлича много международни туристи главно заради активната си културна и артистична програма.

7. Савана, Джорджия, САЩ

Най-старият град в Джорджия привлича посетители от целия свят заради своята архитектура, исторически сгради и удивителни паркове.

6. Торонто, Канада

През 2015 г. градът ще е домакин на Панамериканските игри, което ще привлече доста туристи. Торонто е интересен и заради множеството си прояви, посветени на изкуството и музиката.

5. Атина, Гърция

Античните паметници на културата привличат в Гърция много туристи и едва ли има нужда от много колебания за пътуване до там

4. Хайдарабад, Индия

Познат като Града на перлите, Хайдарабад е гореща точка за пътуване – търсенията в интернет на самолетни билети са нараснали с 42%.

3. Портланд, Орегон, САЩ

Градът е популярен като „Западната столица на купона” в Америка. Търсенето на полети към Портланд отчита повишение от 45% през 2014 г.

2. Рио де Жанейро, Бразилия

Олимпийската подготовка за игрите през 2016 г. е в разгара си и интересът на туристите към града не спира, още повече ,че миналата година тук се проведе Световното първенство по футбол. Рио традиционно е една от световните том дестинации. Спортните мероприатия само подсилват интереса към ваканциите и плажовете тук.

1. Милано, Италия

Тазгодишното Световно изложение ще се проведе в Милано и се очаква да привлече над 20 милиона посетители. Експо 2015 ще продължи 6 месеца и вероятно е една от основните причини през 2014 г. търсенето на полети до Милано да нарасне със 105%. Градът е модна и финансова столица, културна и шопинг атракция – все причини да се радва на много посещения от разнороден характер.Подкрепи Economic.bg