ГРАО позволи проверка на избирателната секция

Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

ГРАО позволи проверка на избирателната секция

Снимка: Архив Economic.bg

От днес българските граждани с право на глас могат да проверят номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверка може да се направи на следния интернет адрес.

Избирателите могат да изпратят SMS на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената му e 25 стотинки без ДДС. В текста на съобщението се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Гражданите могат да се информират за мястото, на което ще гласуват и чрез обаждане от стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Телефонът е безплатен за цялата страна.

Коментари: 0