„Грешка“ е изтрила всички постове на Зукърбърг от 2007 и 2008 г.

Социалната мрежа не опитала да ги възстанови, защото щяло да е скъпо

„Грешка“ е изтрила всички постове на Зукърбърг от 2007 и 2008 г.

Снимка: БТА

Всички публикации на Марк Зукърбърг във Facebook за 2007 и 2008 г. са изчезнали от профила му в социалната мрежа, съобщава Business Insider. Говорител на компанията е обяснил, че постовете са „изтрити по погрешка“ заради „технически проблеми“.

Business Insider припомня, че постовете на Зукърбърг през въпросните две години са били публично достъпни и са били използвани от медиите при писането на различни материали, свързани със социалната мрежа.

„Преди няколко години някои от публикациите на Марк бяха изтрити по погрешка заради технически проблеми. Работата, нужна за възстановяването им, щеше да е прекалено скъпа и нямаше да гарантира успех, затова не направихме нищо“, гласи изявлението говорителя на Facebook. „Съгласни сме, че хората трябва да могат да намират информация за стари обявления и големи новини за компанията, заради което от години споделяме и архивираме тази информация публично – първо на нашия блог, а в последните години в нашия Newsroom“, добавя той.

Тези изчезвания на информация, заедно с други промени как Facebook запазва своите архивирани новини и публикации, направи много по-трудно да се проследява историята на социалната мрежа. Така компанията, както и самият Зукърбърг, много по-трудно може да бъдат държани отговорни за минали изявления, особено при разгарянето на скандали.
Коментари: 0