Гръцките власти въвеждат по-строги COVID мерки в Миконос

Причината е нарастващият брой заразени с COVID-19

Гръцките власти въвеждат по-строги COVID мерки в Миконос

Снимка: Pixabay

1996 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От днес на гръцкия остров Миконос влиза в сила полицейски час през нощта. Той ще е в сила от 01.00 до 06.00 часа, съобщава БТА. Въпреки разгара на туристическия сезон, властите предвиждат и други ограничения заради тревожното нарастване на случаите на COVID-19.

Освен вечерен час, мерките предвиждат и 24-часова забрана за всякаква музика, според съобщение на зам.-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас. Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли.

„Призоваваме гражданите, посетителите и търговците на нашия хубав остров да спазват строго мерките. Целта е разпространението на вируса да се овладее и Миконос да се върне към нормалността“, заяви той.

Островът е една от основните туристически дестинации в Гърция и живописните му плажове и активен нощен живот привличат стотици хиляди туристи всяка година, включително знаменитости.

На 15 юли Хардалиас предупреди, че броят на активните случаи на коронавирус се е увеличил четирикратно за една седмица, надхвърляйки 300 случая. Той обясни днес, че организаторите на частни събирания с участие на над 20 души, рискуват да им бъдат наложени глоби, стигащи до 200 000 евро.

Гръцките власти съобщиха вчера за регистрирани 2691 нови случая на заразени с COVID-19 на фона на по-малко от 400 случая три седмици по-рано.

Подкрепи Economic.bg