Хитлер се завръща в германските книжарници

Книгата \"Моята борба\" отново ще се продава на пазара

Хитлер се завръща в германските книжарници
70 години след края на Втората световна война и поражението на нацистка Германия, книгата "Моята Борба" на Адолф Хитлер ще излезе през следващия месец на книжния пазар в страната. Този път тя ще се продава под нова форма – с анотации. 

Според германските закони изтича авторското право върху книгата, съчетаваща автобиография и излагане идеите на националсоциализма. Това означава, че тя отново ще може да бъде закупена от германските граждани, съобщава „Associated press”. 

Новият й вариант е изработен в следствие на дългогодишна работа. Плановете за преиздаване на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските организации в Германия, според които тя е опасна. Историците обаче, са на мнение, че книгата с анотации ще запълни празнотата в знанията на германците за годините на управление на фюрера Адолф Хитлер. 

Творбата на Хитлер е била преведена на всички популярни езици и издавана в много страни по света, включително САЩ. След като нацистите идват на власт през 1933 година, милиони копия са разпечатани в Германия.
Коментари: 0