Платформа за интериорен дизайн стъпва в България това лято

Home Planning предлага интериорни дизайнери на достъпни цени

Платформа за интериорен дизайн стъпва в България това лято

Снимка: Economic.bg

2711 ~ 3 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Михран Бабаян е основател на стартиращата компания Home Planning, която започва своята дейност в Армения през 2016 г. За една година компанията вече има над 1200 клиенти и планира развитието си и на чужди пазари, включително и в България. Economic.bg разговаря с него за реализацията на проекта и развитието на платформата Home Planning.

- Разкажете ни повече за Вашата идея.

- Ние създадохме онлайн платформа, в която хора, искащи да ремонтират дома си и имащи нужда от дизайнер, или искат да обзаведат своя нов дом, офис, или друго пространство по различен начин сами, могат да го направят безплатно.

Намирането на мебелите, усвояването на пространствата, понякога отнемат седмици, дори и месеци на хората да обикалят по магазините и да се опитват да намерят продуктите, които харесват и наистина ще използват. Професионалната помощ се оценява от все повече хора и те прибягват до нея при проектиране на къщите и апартаментите си. Често обаче те са възпрепятствани от финансови затруднения и нямат достатъчно средства да наемат професионални дизайнери. Нашата платформа прави тази услуга по-достъпна за хората.

Home Planning е изградена от три основни категории – Клиенти, Интериорни дизайнери и Бизнес. Първата е за индивидуални клиенти, които искат да ремонтират или обзаведат новия си дом. Във втората категория посетителите в платформата ни могат да се запознаят с различни дизайнери и да си изберат най-подходящия за тях. За бизнес сектора ние предлагаме различни канали за намиране на нови клиенти, както и тясно сътрудничество с интериорни дизайнери.

- Как работи платформата Home Planning?

- В нашата платформа има няколко много ефективни инструмента – онлайн инструмент за проектиране, с който потребителите могат сами да се опитат да построят своя дом. Също така предоставяме информация за продуктите на пазара, която позволява планиране на разходите и определяне на бюджет. Проектът също така може да бъде полезен за популяризирането на строителни и ремонтни фирми, магазини за продажба на съответни стоки и материали и други.

- Само в Армения ли оперира Home Planning?

- Нашата идея е реализирана в Армения, откъдето съм и аз. Нашите клиенти обаче не са само от Армения. Ние вече оперираме и в Лондон. До момента от нашите услуги са се възползвали над 1270 души и техният брой продължава да расте. 

- Какъв в броят на дизайнерите във Вашата платформа?

- Имаме 1000 дизайнери, всеки от които може да отговори на различните изисквания на клиентите ни. Точно това е и идеята да са показани в платформата и клиентите ни да могат да разгледат тяхната работа и стил и да си изберат, този, който смятат, че ще си пасне най-добре с техните виждания. Моят съвет към клиентите на платформата е да разгледат внимателно дизайнерите и тяхната работа и да изберат този, който се доближава до техния проект.

- Каква е цената за регистрация в Home Planning?

- Регистрацията за клиенти в платформата е безплатна, а за дизайнери започва от 25 долара. Ако потребителите решат сами да проектират дома си, услугата е безплатна. Ценообразуването при използване на професионален дизайнер е строго индивидуално. То зависи от големината на жилището, предпочитанията на клиента и неговите виждания за това как ще изглежда бъдещият му дом. 

- Какви са плановете ви за развитие?

- Мечтаем да се разширим извън пределите на Армения. Планираме да влезем и на българския пазар. Планираме това да се случи тази година през лятото. Българските потребители също ще имат възможност да се възползват от нашия безплатен гид за планиране на дома и да използват всичките ни инструменти, за да построят своето жилище по свой вкус и да отговорят на нуждите и очакванията си.

Подкрепи Economic.bg