Хотел като мираж в пустинята

Qasr Al Sarab е истински оазис сред пустинните дюни на Абу Даби

Хотел като мираж в пустинята

Снимка: Qasr Al Sarab

Хотел Qasr Al Sarab предлага чудесни условия за отдих като луксозни вили, частни басейни, първокласни ресторанти и напълно оборудван СПА център. А отвъд оградата на хотела има нещо, което малко други хотели в света могат да предложат -  пространство. Това е така, защото Qasr е кацнал на края на света. Или най-малко на края на "Празния квадрат" - Rub 'al Khali на арабски - най-голямата непрекъсната пясъчна пустиня на планетата.

Отдалечеността му, разположен сякаш в нищото, и зашеметяващата привлекателност на тази изгоряла от слънцето пустош правят Qasr Al Sarab един от най-добрите хотели в Абу Даби - емирство, където не липсват петзвездни  луксозни съперници, разказва CNN.

Qasr Al Sarab първоначално е замислен като бягство от шума на бързо развиващите се градове на ОАЕ, където гостите могат да се потопят в класическа арабска атмосфера.

Работата по изграждането му започва през 2007 г., като той е изграден да изглежда като крепостен град сред дюните, оцветени в красиви червен и зелен цвят от частици от желязо и мед.

Готовият комплекс със 154 стаи и 52 вили, разпръснати на над 19 000 акра, се издига от пустинята като блестяща илюзия – затова едва ли е изненада, че името му означава "мираж" на арабски.

Основният център на Qasr прилича на пустинен дворец, особено осветен през нощта.

Фокусната му точка е колекция от плувни басейни, край които растат красиви палми, оформени така, че да прилича на оазис.

Има и няколко ресторанта, включително един, проектиран като бедуински лагер, където вечерящите сядат на ниски дивани под звездите, а музиканти изпълняват традиционна музика сред дюните.

Коментари: 0