Хотелска карантина за българите, влизащи в Канада

Сънародниците ни ще трябва да се тестват повторно на летището, въпреки че и тук са си правили PCR тест

Хотелска карантина за българите, влизащи в Канада

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От днес всички пристигащи по въздух в Канада, освен че трябва да представят отрицателен PCR или LAMP тест за коронавирус, ще подлежат и на повторно тестване на летището, съобщават от външно министерство. При пристигане в северноамериканската държава българските граждани ще трябва да изчакват 3 дни за излизането на резултата от теста, като той ще е за тяхна сметка. В този период те ще пребивават в хотел, посочен от канадските власти, а след това ще продължат със задължителната 14-дневна карантина в избрано от тях място.

В края на самоизолацията гражданите ще подлежат на още един тест. Ако той бъде отрицателен, ще имат право да се върнат към нормалните си активности.

Новите ограничителни мерки са с цел овладяване на разпространението на COVID-19 и неговите мутации. Властите обявиха, че ако тези мерки не са достатъчни, ще бъдат засегнати и другите транспортни коридори.

Преди влизане в Канада всички пътници трябва да представят на компетентните власти данни за контакт с тях и информация за мястото, където ще бъдат под 14-дневна карантина, като за целта използват интернет приложението ArriveCanApp.

За хотелската карантина ще бъде необходимо пътниците да си направят предварителна резервация в избраните от правителството места за настаняване. Те са разположени около четирите международни летища - Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари.

Актуална информация за пътуването, както и  определените места за настаняване можете да намерите ТУК.

Напомняме, че към настоящия момент Канада е затворена за туристически пътувания на български граждани. Ограниченията за влизане в страната не се отнасят обаче за граждани с постоянно пребиваване в Канада, членове на семействата на канадски граждани, акредитирани дипломатически представители в Канада и членовете на техните семейства, по здравословни или бизнес причини.

Коментари: 0