Хоум офисът заплашва заплатите на младите британци

Повече от половината работещи от вкъщи се оплакват от загуба на комуникативни способности и от забавяне на развитието

Хоум офисът заплашва заплатите на младите британци

Снимка: Twenty20

1316 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Повече от половината служители във Великобритания казват, че работата от вкъщи по време на пандемията е повлияла неблагоприятно върху уменията им за комуникация с останалите колеги и с ръководството. Това пък потенциално може да навреди на кариерното им развитие и заплащане, показва проучване, проведено от платформата за търсене и предлагане на работа LinkedIn, цитирано от Bloomberg. Анкетирани са повече от 1000 души, включително 250 на възраст от 16 до 34 години.

Според данните 84% се чувстват „извън практиката“, когато става въпрос за офис живот, включително разговори с клиенти и представяне на презентации.

Най-новите служители на пазара на труда пострадаха най-много, пропускайки възможността да работят в офис среда и да се учат на живо“, казва  Джанин Чембърлин, мениджър в британската Агенция по заетостта.

От общо 250 британски мениджъри, анкетирани от LinkedIn, девет от 10 са съгласни, че професионалното развитие на младите хора е забавено. 55% планират да увеличат бюджетите за социални събития, за да помогнат на начинаещите служители да компенсират загубеното време.

„Загубата на служебна комуникация, макар и на пръв поглед да изглежда незначително, може да има пагубно дългосрочно въздействие върху развитието на кариерата на служителя. За младите хора, които тъкмо встъпват на пазара на труда, е още по-опасно, тъй като те нямат възможност да развият своите умения“, коментира Анжула Мутанда, психолог на работното място.

Подкрепи Economic.bg