Huawei се концентрира върху облачния си бизнес, за да оцелее

Пекин ще подкрепя все повече компанията чрез публични договори

Huawei се концентрира върху облачния си бизнес, за да оцелее

Снимка: БТА

664 ~ 1 мин. четене

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies се фокусира върху набиращия си скорост облачен бизнес, който все още има достъп до американски чипове въпреки санкциите на администрацията на Доналд Тръмп. По този начин компанията ще се опита да осигури оцеляването си, предава Financial Times.

Облачният бизнес на Huawei продава изчислителна мощ и пространство за съхранение на компании, включително предоставяйки им достъп до изкуствен интелект, и се разраства бързо, обяснява изданието, позовавайки се на свои източници.

През януари Huawei постави звеното наравно с бизнеса си със смартфони и телекомуникационно оборудване. Секторът напредва и Пекин ще подкрепя все повече компанията чрез публични облачни договори, пише FT.

Това се случва, след като администрацията на американския президент Доналд Тръмп ограничи износа на технологии за китайски компании, по-специално Huawei, позовавайки се на рисковете за националната сигурност. Технологичната компания се озова в центъра на търговската война между Вашингтон и Пекин, която все по-ясно се прехвърля в силно конкурентната технологична индустрия.

Подкрепи Economic.bg