Huvesept е сред най-ефикасните дезинфектанти срещу Covid-19

Етиловият алкохол в Huvesept е с най-високо качество, без наличие на метил-етил кетони, метанол и денатониум бензоат

Huvesept е сред най-ефикасните дезинфектанти срещу Covid-19

Снимка: Huvesept

В борбата срещу коронавирусната пандемия, която всички водим, важна роля заемат дезинфектантите и начинът, по който ги използваме. Един от най-ефикасните, които се предлагат на българския пазар, е Huvesept, произведен от "Хювефарма" да отговори на предизвикателството COVID-19. Съставът на продукта напълно покрива изискванията на Световната здравна организация (СЗО) за ефективни дезинфектанти в борбата с COVID-19.

Huvesept е течен дезинфектант с бактерицидно, фунгицидно (Candida albicans) и ограничено вирусоцидно (вируси с обвивка) действие, като се използва за дезинфекция на ръце, повърхности и предмети. Подходящ е за прилагане в бита, в административни сгради, офиси, работни помещения, включително в здравни и лечебни заведения, обекти за производство и търговия с храни, съобщават от компанията производител.

Huvesept е течност, която гарантира отличното вирусоцидно действие на продукта, включително и COVID-19, прониквайки до всички пори на кожата, за разлика от гел дезинфектантите. Наличието на гел при тяхното производство ограничава количеството на биоциди в продукта затова гел дезинфектантите имат предимно бактерицидно действие.

В състава на Huvesept е включен етилов алкохол, активен кислород (водороден пероксид), глицерин и аромат.

Важно е да се знае, че ефективността на дезинфектанта се измерва по наличието на спирт, съгласно неговите тегловни проценти. Huvesept е с гарантирано съдържание на етилов спирт от минимум 70 тегловни %, които се равняват на минимум 85 обемни %. На етикетите на голяма част от дезинфектантите на пазара е изписано %-но съдържание на етилов алкохол, без да се пояснява дали тези проценти са обемни или тегловни.

Етиловият алкохол в Huvesept е с най-високо качество, без наличие на метил-етил кетони, метанол и денатониум бензоат, които са вредни за здравето на човека. Много често при останалите масово предлагани дезинфектанти на пазара има наличие на вредни денатуранти, които много лесно се абсорбират от кожата или се вдишва при употреба на дезинфектанта. Попадайки в организма, дори и в малки количества, те постепенно се натрупват и водят до отравяния, повреда на зрението и дори до необратими последици за здравето.

Наличието на водороден пероксид, носител на активен кислород, в Huvesept обуславя неговото изключително бързо дезинфекциращо действие в интервал от 30 секунди, докато дезинфектанти, базирани само на етилов алкохол имат вирусоцидно действие едва след 120 секунди.

Бавно настъпващият виросоциден ефект при употребата на дезинфектанти на основата на спирт с концентрация под 70 гр. / 100 гр, изисква допълнително третиране на ръцете и повърхностите, за да останат влажни в продължение на 120 секунди. В тази връзка са необходими двукратно или трикратно по-големи дози от препоръчваните. Тази значителна „подробност“ не се афишира от производителите, ето защо обикновено хората извършват еднократно третиране с дезинфектанта, което не води до желаната ефективна дезинфекция. Реално ефективна дезинфекция с подобни продукти, предлагани на „достъпни цени“, излиза многократно по-скъпо и не гарантират нужната защита, за разлика от бързо действащите дезинфектанти, като Huvesept.

Висококачественият спирт в концентрация от минимум 70 гр/100 гр. в Huvesept и добавения към него втори биоцид – водороден пероксид, носител на активен кислород убиват изключително бързо Covid-19, унищожавайки РНК обвивката на същинския вирус само с еднократно третиране.

Наличието на глицерин в състава на дезинфектанта на "Хювефарма" спомага да се елиминира вредното действие и дискомфорта от спирта върху кожата на човека, предотвратява нейното изсушаване и напукване, същевременно с това я подхранва и омекотява.

В състава на Huvesept има добавен плодов аромат, който създава приятни усещания по време на употребата на продукта, като същевременно не се задържа за дълго върху ръцете и повърхностите.

Huvesept стандартно се предлага в практични опаковки от 500 мл, 1 литър и туби от 5 литра. По поръчка продуктът може да бъде предоставен в бидони от 200 литра и IBC контейнери от 1000 литра. Опаковките на Huvesept от 500 мл и 1 литър са снабдени със спрей дозатор, с помощта на който с едно натискане върху дланта се изпръсква нужната за дезинфекция на ръцете доза.

Тубите от 5 литра са изключително подходящи за употреба в обществени сгради, офиси и в дома. От тях лесно може да се заредят с дезинфектант използваните опаковки от 500 мл, 1 литър и други налични диспенсъри и пулверизатори.

Бидоните от 200 литра и IBC контейнери от 1000 литра са изключително подходящи за промишлени предприятия с голяма месечна консумация на дезинфектанти.

Етикета на HUVESEPT е изпълнен съгласно законодателството с ясни и четими текстове, показващи на потребителя неговия състав, ефективност, начин на приложение, области на приложение, регистрационен номер, класификация и препоръки за безопасност.

Коментари: 0