Hyundai спира временно един от заводите си

Недостигът на чипове удари и южнокорейския автомобилен производител

Hyundai спира временно един от заводите си

Снимка: Pixabay

432 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Южнокорейският мултинационален автомобилен производител Hyundai Motor Company обяви в понеделник, че спира производството в завода си в САЩ, посочвайки като основни причини недостига на полупроводници и дейностите по поддръжка, предава The Economic Times. Фабриката няма да работи няколко поредни седмици.

Заради недостига на чипове съоръжението на автомобилния производител в Алабама ще трябва да затвори от 14-и юни за период от една седмица. Рутинна поддръжка пък ще бъде извършена в периода между 16-и юни и 11-и юли, става ясно от думите на говорител на Hyundai пред южнокорейската агенция Yonhap. 

През миналия месец Hyundai и Samsung Electronics Co. постигнаха споразумение за сътрудничество при решаването на проблема с недостига на чипове. По-рано южнокорейското правителство разкри намерението си да предложи данъчни стимули и субсидии за компании, занимаващи се с полупроводникова техника, за да укрепи веригата за доставки на чипове.

Подобно на други автомобилни производители по света, Hyundai трябваше да спре производството си и през март поради недостиг на чипове. През април се наложи да спре и друг свой завод в Южна Корея.

Вчера пък Samsung обяви, че спира производството на своя нов модел смартфон отново заради липса на чипове.

Подкрепи Economic.bg