И четвъртият вот срещу кабинета „Борисов 3“ не успя

Той беше подкрепен само от депутати от БСП и ДПС

И четвъртият вот срещу кабинета „Борисов 3“ не успя

Снимка: Economic.bg/архив

И четвъртият вот на недоверие срещу правителството "Борисов 3" не успя. Със 102 гласа „за“, 124 „против“ и 9 „въздържал се“ вотът беше отхвърлен от депутатите, предаде Агенция „Фокус“.

"За" падане на кабинета гласуваха 102-ма депутати от БСП и ДПС. "Против" обаче гласуваха парламентарните групи на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и независимите депутати. От Партия "Воля" обявиха по-рано, че ще гласуват "въздържал се", както и се случи.

По правилник, за да е успешен вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Темата на вота беше "Провал в политиката на околната среда и водите", а сред мотивите на социалистите бяха кризата с водата в Перник и мръсният въздух. Вотът бе внесен в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова на 20 януари 2020 г.

Предишните три вота отново бяха внесени от депутати от БСП и бяха на тема: провал в борбата с корупцията, здравеопазване и сигурност.

Коментари: 0