И графикът на влаковете у нас може да влезе в Google Maps

През миналата седмица навигацията започна да показва движението на градския транспорт в София

И графикът на влаковете у нас може да влезе в Google Maps
2114 ~ 1 мин. четене
След като през миналата седмица Google Maps започна да показва на потребителите как да се придвижат в София от точка А до точка B с обществен транспорт, услугата ще се разработи и за железницата. Това обяви днес университетският преподавател и жп експерт проф. Симеон Ананиев, цитира БГНЕС. Той следи отблизо процеса по въвеждане на навигацията за градския транспорт в столицата и оказва помощ при неговата реализация.

„Това е една система, която обединява всички видове транспорт. Данните трябва да са истински. Във всяка една точка на София може да получите информация за придвижване с различен вид транспорт, включително и с велосипед“, коментира проф. Ананиев.

По думите на Ананиев след внедряването на софийския градски транспорт в приложението, следва и да се добави интеграция на влакове, разписание на лифтовете в зимните курорти и велосипедните маршрути. Той обясни, че в партньорство със Столична община и Google Maps, може да се прави оптимизация на маршрутите, да се изведе статистика за най-използвания транспорт и линии и да се дадат препоръки за преки маршрути.
Коментари: 0