IMAX влага 50 млн. долара във виртуална реалност

Фонд ще финансира създаването на атрактивно съдържание с добавена реалност

IMAX влага 50 млн. долара във виртуална реалност
3728 ~ 1 мин. четене

IMAX се готви да похарчи милиони за популяризиране на виртуалната реалност. Кино компанията обяви, че с няколко партньорски дружества е създала инвестиционен фонд с портфейл от 50 млн. долара, фокусиран върху медийни проекти за виртуална реалност като филми и видео игри. 

Сред останалите компании, инвестирали във фонда, са производителя на хардуер Acer,  компанията за спортни услуги и забавления Creative Artists Agency, медийния инвестиционен фонд China Media Capital, британската рекламна компания WPP и китайската компания в сферата на развлекателните услуги Enlight Media.

Целта е създаването на атрактивно съдържание с виртуална реалност на фона на относителната липса в момента на подобен медиен продукт.

От компанията коментират, че ще търсят сътрудничество с издатели на видео игри и холивудски студиа и филмови продуценти.

Създаването на новия фонд е свързано с пленовете на компанията за предстоящо откриване на центрове за виртуална реалност в кино  салони и молове в САЩ, Великобритания, Китай и Близкия Изток.

Подкрепи Economic.bg