IMDB ще обяви своя филмова стрийминг услуга до дни

Текат преговори за лиценз за излъчване на по-стари филми и тв предавания

IMDB ще обяви своя филмова стрийминг услуга до дни

Снимка: Pexels

IMDB – филмовата интернет база данни собственост на Amazon – скоро ще обяви своя стрийминг услуга, пише CNBC. Очаква се, че новината за нея ще бъде съобщена в рамките на тази седмица. 

Internet Movie Database, накратко IMDB, е един от най-популярните сайтове сред киноманите. Той стартира през 1990 г., а осем години по-късно е придобит от Amazon. Платформата съдържа полезна информация за актьори, филми, телевизионни предавания, видеоигри, включително за целия екип зад продукцията. Всеки човек може да си направи профил там, през който да оценява заглавията и да си прави собственици списъци с желаните неща за гледане. 

Според информацията новата стрийминг услуга ще излъчва тв предавания и филми. Тя ще е безплатна, но със реклами. Тя ще е достъпна през дигиталния медиа плейър на Amazon – Fire TV, който има около 48 млн. потребители. 

Услугата ще наподобява The Roku Channel или в ранната версия на Hulu, когато потребителите можеха да гледат съдържание без абонамент, но придружено с реклами. 

За бъдещата стрийминг услуга на Amazon се чу за пръв път през август, но от IMDB тогава така и не коментираха слуховете. Електронният гигант вече преговаря с правоносителите на по-стари  предавания и филми с идеята да получи лиценз за излъчване в новата си услуга. 
Коментари: 0