Instagram пусна по грешка хоризонталното скролване (видео)

Приложението пусна и спря ъпдейта в рамките само на един ден

Instagram пусна по грешка хоризонталното скролване (видео)
За кратко някои потребители на платформата Instagram имаха възможност да скролват хоризонтално вместо вертикално, както е по принцип. Оказа се обаче, че става въпрос за тест, който е трябвало да бъде „малък“, но по грешка се е разпространил глобално.

Ъпейтът се появи в четвъртък и в същия ден бе спрян заради гневни реакции от страна на потребители, както и заради наличието на много бъгове.

В свой туит изпълнителният директор на Instagram заяви, че става въпрос за грешка. „Това трябваше да е малък тест, който случайно бе пуснат масово. Ще бъде оправено“, написа той в отговор на въпрос от потребител.

Ъпдейтът позволяваше на потребителите да преглеждат постовете хоризонтално, прекарвайки пръст наляво и надясно. Това наподобява начинът, по който се разглеждат "сторитата" в приложението. Но подобно на ситуацията със Snap, и сега потребителите не останаха доволни.

Facebook, компанията майка на Instagram, разчита все повече на приложението, което е много популярно сред младите хора и се използва от над 1 млрд. потребители. Бъдещият ръст на приходите на компанията зависи от способността на Facebook да пренасочи интереса на пазара към нови рекламни услуги. Една от новите възможности са именно „сторитата“ в Instagram.
Коментари: 0