Испанците посещават България заради природата и приключенията

Днес министър Николина Ангелкова откри щанд на най-голямото туристическо изложение в Мадрид - FITUR

Испанците посещават България заради природата и приключенията
712 ~ 2 мин. четене

Испанските туристи в България се интересуват от възможностите за разглеждане на църкви и манастири, природни забележителности, адвенчър турове - рафтинг, скално катерене и преходи в планината. Това става ясно от съобщение на Министерство на туризма.

Днес министър Николина Ангелкова откри щанд на най-голямото туристическо изложение в Мадрид - FITUR. Форумът е предназначен основно за професионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин. Той се провежда от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само за представители на сектора и срещи между бизнес организации от различни държави. В последните два дни достъпът ще е отворен и за индивидуални посетители и туристи, пишат от ведомството. България участва с информационен щанд, разположен на повече от 80 кв. м, и основен акцент в представянето ни са природните и културни забележителности, с които страната разполага.

Освен че ще могат да се запознаят с разнообразните възможности за туризъм в България, в последните два дни на форума посетителите ще могат и да дегустират традиционни български вина.Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския

В периода януари-ноември 2017 година чуждестранните туристи от Испания у нас нарастват с повече от 37 на сто спрямо същия период на миналата година и надвишават 77 хил., каза министър Ангелкова при откриването. Тя уточни, че страната е сред водещите 30 пазари за входящ туризъм в България, а от страните от ЕС се нарежда на 11-о място. Българите, които са пътували към Испания в периода януари-ноември 2017 г. са близо 160 хил. и се отбелязва ръст от 24% в сравнение с година по-рано.

Заедно с Министерството на туризма на българския щанд участват и 10 фирми, които предлагат пътувания основно с културно-историческа насоченост. Интересът на бизнеса към изложението тази година се засилва и броят на компаниите нараства.

Подкрепи Economic.bg