Какво е да си „Мениджър за един ден“ в Теленор

Компанията даде възможност на 20 младежи да се потопят в реална бизнес среда

Какво е да си „Мениджър за един ден“ в Теленор

Снимка: Теленор

460 ~ 2 мин. четене
Автор: Теленор

Теленор взе участие в първото виртуално издание на инициативата „Мениджър за един ден“. На 23 март телекомът даде шанс на 20 младежи да се потопят в реална бизнес среда и да работят по практически казус, подкрепяйки традиционното събитие на Джуниър Ачийвмънт България.

Какво е да си мениджър в Теленор, какви качества и знания трябва да притежават мениджърите? Как се създава робот, кои критерии определят успешните продажби – това бяха част от въпросите, на които получиха отговор младежите, които избраха да гостуват в Теленор в рамките на инициативата.

„Поздравявам ви за интереса и куража да участвате в инициативата „Мениджър за един ден“. За мен това е доказателство, че вие разбирате, че бъдещото ви развитие е свързано с труд и предизвикателства. Това, което мога да споделя от личен опит е, че те ще бъдат съпътствани от много усилия, но ще имате и много успехи, когато се стараете. Наред с това идват и новите идеи и различните възможности за развитие, затова не се страхувайте да ги търсите. Учете се, това е за цял живот“, посъветва в приветствието си към младежите Спас Велинов, главен директор „Технологии“ в Теленор.

След общата въвеждаща част участниците в инициативата се разделиха на две групи и влязоха в ролята на Мениджър екип „Роботизация“ и Мениджър екип „Управление на резултатите на физическите канали за продажба“. Техни „домакини“ бяха Розалия Пандаузова - Старши експерт в „Дигитални решения и трансформация“ и Светлана Полонова - Мениджър „Управление на резултатите от търговски канали“ и нейния екип. Те работиха по реални казуси и получиха практически знания и съвети за бъдещата си кариера.

„Бързото развитие на технологиите и ситуацията през последната година ни предизвикаха да бъдем по-адаптивни към образователните модели във физическа, виртуална или хибридна среда и да преосмислим професионалните умения на бъдещето. Ние от Джуниър Ачийвмънт подкрепяме младите хора в този процес чрез програми и инициативи, които изграждат предприемачески и управленски нагласи, но и умения за работа в екип, гъвкавост и нагласа за продължително усъвършенстване. В този контекст  наблюдаваме и огромен интерес у тазгодишните „мениджъри за един ден“ в сферата на технологичните иновации. Благодарим на нашия партньор  Теленор, че в рамките на деня успяха да предизвикат младите мениджъри и да им покажат реалната бизнес среда във водеща телекомуникационна компания“, сподели Ирина Илиева, директор, организационно развитие, JA Bulgaria.

Участието на Теленор в инициативата „Мениджър за един ден“ е част от дългосрочната стратегия на компанията в подкрепа на ранното кариерно ориентиране. Компанията полага устойчиви усилия за идентифициране на талантливи млади хора и създаване на подходящи условия за тяхната реализация. Една от дългосрочните и устойчиви инициативи в тази посока е стажантската програма Hub by Telenor.

За повече информация можете да ни следите в LinkedIn, Facebook, Instagram и на telenor.bg.

Коментари: 0