Калин Йонов ще ръководи най-старата хартиена фабрика в България

Бордът на компанията го назначава със задачата да осъществи новата визия и стратегия на „Завод за хартия Белово“

Калин Йонов ще ръководи най-старата хартиена фабрика в България
2012 ~ 2 мин. четене

Калин Йонов поема ръководството на най-старата хартиена фабрика в България „Завод за хартия Белово“ АД.  С подготовката и стартирането на фокусиран инвестиционен план за обновяване, компанията поема ново начало по пътя на развитието на традиционната българска марка „Белана“.

Бордът на компанията назначава г-н Йонов със задачата да осъществи новата визия и стратегия. Той е работил повече от 10 години на висши ръководни позиции в дивизия „Рециклиране“ на холдинга „Viohalco”. Г-н Йонов притежава широк мениджърски опит в организационното преструктуриране, развитие на продажбите, логистиката и финансовите бизнес планове. Неговият основен фокус ще бъде обновяването на производствения процес и продуктовото портфолио на завода, като предоставя на потребителите висококачествени български продукти.

“За мен е чест и предизвикателство да продължа успешния курс на развитие на компания с такава дълга история като „Завод за хартия Белово“ АД. Продължавайки напред, нашите усилия ще бъдат концентрирани върху разгръщането на мащабен бизнес план, който ще засили конкурентоспособността на компанията и важността й за развитието на региона.“

Заместник-председателите на Борда на директорите на „Завод за хартия Белово“ АД - г-н Димитрис Зеритис и г-н Георгиос Зеритис, изразиха уверението си, че той е точният човек, който ще отстоява философията на „Зеритис Груп“ – „Насърчаваме развитието. Управляваме промяната“.

„Завод за хартия Белово“ има 120-годишна история. През 1997 г.  фабриката успешно се приватизира от „Зеритис Груп“. Предприятието се е утвърдило  като един от най-надеждните български производители на хартия в България и пазарен лидер в индустриалните и домакински изделия от тишу. Основната марка на компанията - Белана, е предпочитана и се ползва с доверието на няколко поколения български потребители с пълната си гама продукти във всички категории – кухненски ролки, тоалетни хартии, носни кърпи, кърпи за лице и салфетки.

Коментари: 0