Kaufland започва програма за подготовка на млади кадри

Участниците ще преминат едногодишно обучение в страната и чужбина с атрактивно възнаграждение

Kaufland започва програма за подготовка на млади кадри

Kaufland България стартира най-мащабната си и амбициозна програма за подготовка на млади кадри „Управители на бъдещето“. В рамките на програмата участниците ще получат изключителен шанс за старт на професионалната си кариера и възможност за развитие в компанията лидер в модерната търговия в България. 

„Управителите на бъдещето“ ще преминат през едногодишно обучение в различни отдели на Kaufland в страната и чужбина, което ще ги подготви за ръководни позиции в компанията след завършването на обучителния процес.

В рамките на програмата участниците ще получават атрактивно възнаграждение в размер, съответстващ на заплащането за позициите, които ще заемат след успешното завършване на обучението си, както и пълния пакет социални придобивки, който компанията предлага.

„Тази програма има и социално измерение за нас, защото е едно от многото проявления на ангажираността ни да добавяме стойност за обществото ни. Създаваме реална връзка между теорията в образователната система и практиката в реалния бизнес. Търсим не просто управители на бъдещето, а хора на бъдещото. Те са мотивирани, любопитни, ентусиазирани, откриватели, експериментатори и с неуморен дух. Те също като нас вярват, че знанието се добива най-успешно в практиката. Тази програма е част от целенасочената политика, която развиваме за по-тясно сътрудничество между образованието и бизнеса в България“, коментира Иван Чернев, Председател на борда на директорите на Kaufland България.

„Започнахме на шега да наричаме програмата „вътрешната MBA степен на Kaufland“, защото в известен смисъл тя дава точно това – широк поглед и практически опит в ключовите отдели на компанията, които подготвят участниците за успешен мениджмънт впоследствие. Нарекохме я „Управители на бъдещето“ по няколко причини – от една страна са вярата и желанието ни да ги превърнем в управители, тези, с които ние заедно ще градим бъдещето на компанията утре. От друга страна програмата е чудесна възможност за започване в Kaufland България, където всеки колега има несравними възможности за развитие и успешна професионална реализация. Имаме колеги, които са започнали от най-ниското стъпало, а днес управляват екипи от стотици колеги и взимат стратегически решения в компанията лидер в модерната търговия у нас“, коментира Виктор Фачев, HR директор на Kaufland България.

Програмата е насочена към вече завършили студенти или такива, на които им предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След края на програмата те ще имат възможността да бъдат назначени на съответните позиции, за които са преминали интензивно едногодишно обучение. Участниците ще преминат през атрактивни предизвикателства в различни отдели на компанията и под ръководството на опитни ментори. Младежите ще имат възможността да ръководят или да участват в разнообразни национални и международни проекти и да обменят опит с повече от 148 хиляди колеги от Европа.

Коментари: 0