Китайският модел на Tesla 3 ще се продава в Европа

Tesla Inc ще започне да изнася произведени в Китай автомобили Model 3 в повече от 10 европейски страни този месец

Китайският модел на Tesla 3 ще се продава в Европа

Снимка: Pixabay

Tesla Inc ще започне да изнася произведени в Китай автомобили Model 3 в повече от 10 европейски страни този месец, като се присъедини към нарастващ брой автомобилни производители, използващи Китай като център за износ на електрически автомобили.

Американският производител на автомобили, който започна да доставя превозни средства, произведени в неговия завод в Шанхай, ще изнася за страни, включително Германия, Франция, Италия и Швейцария, се казва в изявление.

Tesla се разраства в Китай, дори когато напрежението между Вашингтон и Пекин ескалира. Фабриката в Шанхай, първият завод за автомобили на Tesla извън САЩ, има за цел да произведе 150 000 автомобила тази година.

Германският конкурент BMW се готви да изнесе своя електрически модел iX3, произведен в смесено предприятие в Шенян, Китай, в Европа, докато Daimler прехвърля производството на своите градски автомобили с марка Smart в залива Ханджоу.

„Подкрепата от страна на китайското правителство за индустрията, иновативните местни компании и клиентите, възприемащи нови технологии, правят Китай най-добрият пазар за интелигентни електрически превозни средства“, казват от Tesla и добавят, че ще разширят мрежите за производство, зареждане и продажби на автомобили в Китай.

Коментари: 0