KMETA.bg ще развива иновациите в училищата

Порталът на българските общини създава технологичен фонд с помощта на бизнеса

KMETA.bg ще развива иновациите в училищата

Порталът на българските общини КМЕТА.bg създава специален технологичен фонд, който ежегодно да финансира разнообразни проекти в областта на образованието. Това обяви основателят на медията Боян Томов на конференцията “Tech City – Поглед в бъдещето”, която се провежда в „София Тех Парк”, съобщи Kmeta.bg.

Идеята е всяка година Фондът да финансира проекти на общини, насочени към създаването на „умни“ класни стаи и внедряване на последни технологии в училищното образование. Големи технологични компании вече са изразили готовност да подпомогнат инициативата.

„Този фонд ще даде възможност да направим училищата ни по-технологични, да направим неща в областта на технологиите, които нашите деца заслужават”, каза Томов. Той изказа специална благодарност към бизнеса, който подкрепя фонда и го прави възможен.

И подчерта, че живеем в един изключително технологичен свят и заслужаваме да бъдем част от него. „Затова инициативата “Tech City” е толкова важна. Благодаря на Huawei, Vivacom, Mastercard, както и се радвам, че имаме един start-up, който подкрепихме и може да направи презентация пред вас”, каза Томов.

Образователната инициатива бе подкрепена и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че се надява софийските училища и детски градини да се възползват от тази възможност и отбеляза, че прилагането на технологични решения в учебните заведения е от изключителна важност.

„Щастлива съм, че София отново е домакин на важно събитие, което дава възможност на общините да се срещнат с представителите на високотехнологичния бизнес, с компании които подпомагат градовете да станат по-модерни достъпни и удобни за хората“, заяви още Фандъкова. Тя отбеляза, че кметовете и техните екипи са най-близо до гражданите, познават проблемите им и затова могат заедно с бизнеса да намерят добрите решения.

Коментари: 0