Когато паркингът на летище струва повече от обратния полет

Цените пресметна британски сайт

Когато паркингът на летище струва повече от обратния полет

Летищен паркинг

Снимка: Pixabay

Паркирането за седмица на летището може да струва повече от полета ви за връщане от различни европейски дестинации, според ново проучване, пише "Индипендънт".

Британската компания YourParkingSpace.co.uk, която отдава под наем места за паркиране в близост до летища, установи, че от 26 октомври до 2 ноември паркирането на летището струва до 275 паунда за седем дни.

Лондон Гетуик таксува тази сума за една седмица престой в своите първокласни съоръжения за кратък престой в Северния терминал, които са най-близо до терминала и предлагат малко по-големи места за паркиране.

Други опции на северния терминал включват кратък престой (£ 186), паркиране с камериер (£ 82) и дълъг престой (£ 69).

В същото време цената за обратни полети на авиокомпания easyJet от Gatwick от Париж за същите дати излиза на цени от £ 79 - или разлика от £ 196 спрямо най-скъпата ценова опция за паркиране.

На летище Хийтроу, най-натовареното в Европа, паркирането на Терминал 2 струва 149 паунда за седмица във въпросната седмица, когато е междусрочната ваканция на учениците, или 94 паунда при дългосрочен престой.

Обратните полети на British Airways от Мюнхен до Хийтроу струват само 90 паунда за същите дати.

На други места паркингът на летището в Лондон струва 102 британски лири за седмица, докато на летището в Глазгоу паркиране струва 89,99 британски лири - около три пъти цената на обратния полет до Дъблин (£ 29).

Харисън Уудс, управляващ директор на YourParkingSpace.co.uk, заяви: „Цената на официалния паркинг на някои от най-натоварените летища във Великобритания е висока.“

Говорител на Гетуик каза за The Independent: „Посочената цена е за нашата първокласна услуга, но Гетуик предлага набор от по-евтини опции за паркиране, така че пътниците да могат да изберат опцията, която им е най-подходяща. Както и при други летища, цената на паркирането варира в зависимост от търсенето, но цените могат да бъдат намерени на нашия уебсайт, така че пътниците да могат да направят информиран избор относно избраната от тях възможност“.
Коментари: 0