Кои ще бъдат най-престижните застрахователни и пенсионноосигурителни компании в България?

Застрахователните \"Оскари\" ще бъдат връчени тази вечер в София Хотел Балкан

Кои ще бъдат най-престижните застрахователни и пенсионноосигурителни компании в България?
1220 ~ 2 мин. четене

За десета поредна година Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери организират връчването на престижните годишни награди „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината” и ще отличат най-добрите компании в сферата на застраховането и пенсионното осигуряване у нас. Наградите, които станаха известни като застрахователните „Оскари, ще бъдат връчени на официална церемония на 30 май от 19:30 часа в София Хотел Балкан“, зала Роял.

За първи път на церемонията ще присъстват и гости от Европа. Сред чуждестранните гости се очаква да присъстват г-н Джъстин Рей, зам.- ръководител, департамент Политики на Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), Фалко Валкенбург, член на Съвета на директорите на Европейската актюерска асоциация, Киара Сандон, старши съветник по въпросите на политиката, Европейска асоциация за управление на фондове и активи, EFAMA, проф. Ханс ван Миртен, преподавател по пенсионно право от Университета в Утрехт и др.

Очаква се на тазгодшната церемония по връчване на наградите да присъстват над 250 гости. Събитието по традиция се посещава от застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавните институции и регулаторните органи, на академичните среди и бизнеса.

Тази година награди ще бъдат връчени в 9 категории, като победителите ще бъдат определени от експертно жури, в лицето на представители на организаторите, по предварително определени обективни публични критерии.


Най-добрите компании ще получат призове в следните категории:

Застраховател на годината – Общо застраховане;

Застраховател на годината – Животозастраховане;

Най-динамично развиващо се застрахователно дружество;

Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване”;

Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”;

Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;

Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане;

Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане;

Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество.

 

Фондация “Проф. д-р В. Гаврийски” ще връчи за 20-ти пореден път своите специални награди За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ и „За цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България“ на утвърдени професионалисти и мениджъри, лидери в своя сектор.

Медийни партньори на събитието саЕconomic.bg, сп. “Икономика”, Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria on Air TV, сп. “Мениджър”, в. “Банкеръ”, в. “Стандарт”, Insmarket.bg, Rabota.bg, Епицентър.бг.

Коментари: 0