Кой филм спечели “анти-Оскарите“ за 2016 г.

Призовете за най-лошите актьори и филми се съобщават официално в нощта на 27 февруари – денонощие преди обявяването на наградите „Оскар“

Кой филм спечели “анти-Оскарите“ за 2016 г.
4898 ~ 2 мин. четене

Най-лошият филм по версията "Анти-Оскар" за 2016 година стана документалната лента „Америка на Хилари: тайната история на Демократическата партия” (Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party). Наградата е обявена по време на състоялата се в събота ежегодна церемония по обявяването на лауреатите на „Златната малинка”.

Режисьорът на „Америка на Хилари” Динеш ди Сауза (Dinesh D'Souza), който чете текста зад кадър, е признат и за най-лош актьор, а за „най-лоша актриса” бе посочена Ребека Търнър, която изигра ролята на Хилари Клинтън. Освен това Ди Сауза, както и Брус Скули, получи титлата „най-лош режисьор”.

По брой „Златни малинки” „Америка Хилари” през тази година се изревни с ”Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, отбелязва USA Today. От този филм Бен Афлек и Хенри Кевил стават най-лош сценичен дует.

Филмът е отбелязан като „най-лошо продължение”, „най-лош сценарий”, „най-лоша поддържаща роля”. Антинаградата за лауреат или номиниран за „Златната малинка” от минали години, през тази ще отиде при Мел Гибсън за режисьорската му работа във военната драма „Възражение по съвест”. Този филм има шест номинации за „Оскар”, включително за режисура, пише БГНЕС. 

Наградите „Златна малинка“ (The Golden Raspberry Awards, Razzies) са замислени като контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ. Те се дават за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. Наградите са учредени от американския публицист Джон Уилсън през 1980 година и са присъдени за първи път през 1981 година.

"Златната малинка" е пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, напръскана с евтин златист спрей на цена под 5 долара. Традицията за раздаването на „Златните малинки“ е пародия на бляскавия сезон на холивудските кинонагради.

Призовете за най-лошите актьори и филми се съобщават официално в нощта на 27 февруари – денонощие преди обявяването на наградите „Оскар“. „Анти-Оскар”-ите се определят от 900-членно жури от 47 американски щата и 21 държави.

Подкрепи Economic.bg