Колин Пауъл: Тръмп е опасен за демокрацията

Бившият държавен секретар на САЩ е сред критиците на президента

Колин Пауъл: Тръмп е опасен за демокрацията

Снимка: БТА

Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл определи подхода към политиката на президента Доналд Тръмп като „опасен за нашата демокрация“. По думите му държавният глава се е „отклонил“ от Конституцията, предава USA Today.

Още през 2016 г. Пауъл публично заяви, че ще гласува за тогавашния опонент на Тръмп – Хилари Клинтън, а сега за бившия вицепрезидент Джо Байдън. 

Пауъл, който е пенсиониран генерал, се присъединява към нарастващия списък с бивши военни служители, критикуващи Тръмп за намесата на Националната гвардия, която помогна да се изгонят протестиращите от района около Белия дом. САЩ са разтърсени от протести след смъртта на Джордж Флойд, който почина от задушаване, причинено от полицай по време на арест. 

„Доналд Тръмп е първият президент през живота ми, който не се опитва да обедини американския народ – дори не се преструва, че се опитва. Вместо това той се опитва да ни раздели“, коментира и бившият военен министър от кабинета на Тръмп, Джим Матис.

Бившият началник на щаба на Тръмп, пенсионираният генерал Джон Кели, апелира за вглеждане в характера и етиката на кандидатите за президент. 

„Ние имаме Конституция. Трябва да следваме тази Конституция. А президентът се отдалечи от нея“, коментира още Пауъл. 

Коментари: 0