Плажът на Cacao beach има нов концесионер

Комплект чадър и два шезлонга на южния плаж в Слънчев бряг ще струва 30 лв.

Плажът на Cacao beach има нов концесионер

Снимка: Economic.bg/Архив

4307 ~ 2 мин. четене

Дружеството „Сис 2012“ ЕООД е избрано за концесионер на морски плаж „Слънчев бряг – юг“, по-известен още като Cacao beach, тъй като там се намират някои от култовите заведения в куророта.  

Компанията беше определена с решение на правителството, което започна процедурата по търсене на нов "стопанин" на ивицата в края на миналата година. До миналото лято популярният плаж се управляваше от фирма "Ирида-71". Проверка в Търговския регистър показва, че "Сис 2012" е с предмет на дейност търговия на едро и дребно, експорт и импорт и др. Капиталът на дружеството е 200 лв. 

От решението става ясно, че новият концесионер на плажа за периода на концесията трябва да инвестира 436 262 лв. с ДДС в поддръжка на опазване на околната среда, както и санитарно-хигиенно поддържане на охраняваните части от морския плаж и прилежащата акватория. 

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС. Цената на шезлонга също трябва да е до 10 лв. с ДДС. Така комплект чадър с два шезлонга това лято на южния плаж в Слънчев бряг ще струват до 30 лв.

На днешното заседание на Министерския съвет правителството определи и концесионер на централния плаж в Равда. Той е  „Блу Съмър“ ЕООД. Договорът на концесията отново е за 20 г. и цената, на която се предлага един чадър и един брой шезлонг на плажа ще е до 10 лв. с ДДС. Концесионерът ще инвестира и 411 282 лв. с ДДС в подобряване на облика на морския плаж за целия срок на концесията.

Подкрепи Economic.bg