Короноваха най-неочаквания шампион на Англия (снимки)

Чудото Лестър започна да пише история след невероятна година

Короноваха най-неочаквания шампион на Англия (снимки)
Автор: Илия Лазаров

Отборът на Лестър Сити определено е най-горещата тема в английския, а вероятно и в европейския футбол. Последната малко повече от година бе наистина невероятна за „лисиците” – миналата пролет те бяха на дъното в елитната дивизия на Англия и се бореха да не изпаднат, а през тази ги коронясаха като шампиони.

За този период отборът си спечели множество симпатии и много нови фенове, които се вдъхновиха от подвига на момчетата в синьо – да се конкурират успешно с най-богатите и могъщи клубове на Острова и да ги победят в собствената им игра.

Тим, който едва от 2 сезона отново е в английския елит, съставен от играчи на средно ниво, повечето от които отхвърлени от други отбори. Отбор, който не разполага с огромни финанси и не може да си позволи т.нар. „звезди”. 

С мениджър, когото мнозина подценяваха и който не успя да спечели титлата на Англия с богаташите от Челси. Клаудио Раниери обаче го стори със значително по-скромния Лестър и смелите и вдъхновени момчета, за които вече всички говорят.

Случи се като по филмите – много труд, хъс, смелост, себераздаване и борба до последната минута. Много скоростен футбол и светкавични контраатаки, красиви голове и спечелени мачове. Луда надпревара за титлата с някои от големите отбори, люти битки и спечелени безценни победи срещу тях.   

Това е приказката на „лисиците”, на която всички футболни фенове станаха свидетели през последната година. Радвайте се заедно с новите шампиони и не забравяйте, че вдъхновението осмисля всяко занимание и е предпоставка за всеки успех, а романтиката във футбола е жива.

Някои интересни моменти, свързани с триумфа:

Клаудио Раниери вече е обожествяван и ще остане завинаги в сърцата на феновете на „лисиците”

Феновете на отбора преживяха най-невероятния сезон

Дори най-младите привърженици бяха страшно ентусиазирани и вдъхновени

С многобройните си голове Джейми Варди бе един от главните виновници за успеха. Той бързо стана част от от най-актуалните играчи във Висшата лига и си спечели място в английския национален отбор

Лестър вече е част от елитна компания – един от 6-те отбора, печелили титлата в 24-годишната история на Висшата лига на Англия

Световният номер 1 в снукъра – „Веселяка от Лестър” Марк Селби със световната титла и знамето на любимия си тим

Италианският музикален идол Андреа Бочели пя в чест на новите шампиони

Дойде и заветният миг - Лестър е новият шампион на Англия. Честито, лисици!        

Коментари: 0