Коя от сестрите Уилямс е по-добра във финансите

На корта победителят е ясен, но дали е така и извън него

Коя от сестрите Уилямс е по-добра във финансите

Снимка: Instagram Серина Уилямс

3509 ~ 2 мин. четене
Винъс и Серина Уилямс са може би най-известните сестри в тениса. Често обаче им се налага да са съпернички на корта. Само преди два дни те изиграха поредния мач една срещу друга на Откритото първенство на САЩ.

Винъс е на 38 години, Серина е на 37 години (макар че навършва 38 след месец). Преди мача им онзи ден, двете се бяха изправяли една срещу друга 28 пъти (към днешна дата - вече 29). Серина е победителят в мачовете със 17 на 12 победи. 

Те са единствените две жени, които са се изправяли една срещу друга в четири последователни финала на турнири от Големия шлем - от Ролан Гарос през 2002 г. до Откритото първенство на Австралия през 2003 година. Серена печели всичките четири мача. 

Но освен спечелените мачове, в над 20-годишните си кариери на корта двете сестри са спечелили и доста пари.

И коя е победителката в тази надпревара, как мислите?

Серина очевадно доминира напоследък. Но това не винаги е било така. В една голяма част от кариерата й, мнозина предсказваха, че Винъс ще доминира в света на тениса за години напред.

До този момент Винъс има 49 титли от WTA и е постигнала най-високото си класиране в света като номер 1 през февруари 2002 г. В момента е на 16-о място.

Серина е спечелила 72 титли от WTA и става световен №1 през юли 2002 г. В момента е №26.

По отношение на приходите от корта Серина е явен победител с $86 милиона, изкарани на терена. Това е достатъчно, за да я превърне в най-печелившата жена в тениса на всички времена. 

Приходите от тенис кариерата на Винъс са 40 милиона долара. 

Серина доминира и по отношение на рекламните договори. Тя печели $15-20 милиона годишно благодарение на договори с компании като Nike, JP Morgan, Beats by Dre и Wilson. 

Винъс печели приблизително 5 милиона долара годишно от рекламни договори.

И двете сестри са миноритарни собственици в Miami Dolphins.

Към момента богатството на Серина Уилямс се оценява на 180 млн. долара.

Това на Винъс Уилямс възлиза на 95 млн. долара.

Вижда се, че и извън корта Серина е тази, която побеждава.
Подкрепи Economic.bg