Красивите мостове на Венеция

Малка разходка в един от най-романтичните градове в цял свят

Красивите мостове на Венеция
6278 ~ 1 мин. четене

Венеция е град в Североизточна Италия, известен с красивите си мостове и канали. Всички те са в различни стилове и имат различна големина. Не случайно именно мостовете са търговските места в този невероятен град.

Разходката с гондоли и моторни лодки е сред най-предпочитаните атракции във Венеция.

Във Венеция има 354 моста и един от тях е моста Риалто, който е първият над Канале Гранде. Той е построен през 1181 г. и е истинско произведение на изкуството.

Друг забележителен мост е Академия. Той предлага зашеметяваща гледка към Канале Гранде и невероятната църква Санта Мария делла Салюте.

Мостът на въздишките свързва Palazzo Ducale с PrigioniNove. Според легендата някога обвиняемите са минавали по моста, за да отидат в затвора. Днес двойките се целуват на моста, вярвайки, че това е мостът на влюбените.

Моста Скалзи е първото нещо, което може да видите във Венеция, идвайки от гарата на града. Построен е през 1858 г.  и е в пълна хармония с живописния пейзаж на Венеция.

Мостът на свободата е открит през 1933 г. от Бенито Мусолини и за първи път в историята на Венеция пов града може да се стигне с кола.

Коментари: 0