КРИБ благодари на Борисов за премахнатите пътни блокади

Работодателската организация моли премиера да се определят конкретни места за протести и да се спазват строги противоепидемични мерки

КРИБ благодари на Борисов за премахнатите пътни блокади

Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ

Снимка: Красимир Свраков

728 ~ 1 мин. четене

Бихме искали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 04.08.2020 г. с вх. № 08.10-153, изпратено до г-н Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и социалната политика, в което регионални организации (клонове) на КРИБ в страната искат ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

Така започва отвореното писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което най-голямата работодателска организация в страната изразява удовлетворението си от отпушването на трафика в София, Пловдив и Бургас, където рано тази сутрин се проведе мащабна полицейска акция и всички палатки и тенти на протестиращите бяха събрани, а някои от хората на улицата бяха арестувани.

„В писмата от нашите регионални организации се посочва, че блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19“, пише в отвореното писмо, подписано от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов.

Клоновете на КРИБ в страната сега молят Борисов да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, „подходящи за целта“, и да се спазват строги противоепидемични мерки „като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта“.

„Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности. Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство“, завършва писмото.

Подкрепи Economic.bg