Кулезич: Предаването ми е свалено от директора на BiT

Според водещата тя е уведомена за прекратяването на договора ѝ с sms

Кулезич: Предаването ми е свалено от директора на BiT
Автор: Цветан Петров

Ежедневното предаване "Честно казано", което Люба Кулезич водеше в BiT, е спряно от изпълнителния директор на телевизията Симона Ангелова, а не от собствениците ѝ. Това е мнението на водещата, изразено пред Economic.bg във връзка с решението на медията да прекрати едностранно договора ѝ за излъчване. По нейните думи за спирането е уведомена само с sms, като досега не знае конкретно защо се е случило.

„Да, предаването е спряно”, потвърди Люба Кулезич пред Economic.bg. По думите ѝ тя единствено е получила съобщение, че няма да излиза в ефир, без обяснение защо.

Според телевизионната водеща причината е шеговит разговор с Димитър Павлов по време на предаването, излъчено на 21 ноември, в което тя споменава единствено, че по-рано е имало тежко събрание на телевизията.

"Днес бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни говорят, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва… Слава Богу не сработи", е краткият коментар на Кулезич по време на предаването.

Пред нашата медия водещата коментира, че е озадачена защо, след като предаването ѝ е външна продукция за BIT и отношенията между нея и телевизията са уредени чрез договор, никой не е водил преговори с нея преди прекратяването на предаването, нито пък е получила предизвестие.

Според нея решението за спирането на предаването ѝ „Често казано” е на изпълнителния директор на BiT Симона Ангелова, която обаче не си вдигнала телефона, когато Кулезич опитала да се свърже с нея, за да поиска обяснение. „Дано госпожа Ангелова осъзнае, че в мое лице насреща си има юридическо лице”, коментира Кулезич.

Economic.bg потърси Ангелова за коментар, но тя отказа такъв, с мотива, че в момента не може да говори. Потърсен за мнение бе и програмният директор на BiT Сашо Диков, който също нямаше време да говори в момента.

Кулезич изрази благодарност към Диков, който я е завел в BiT и ѝ е осигурил пълен комфорт на работа. Тя коментира, че определя работата си в тази телевизия като най-щастливия период от кариерата си от гледна точка на свобода на изразяване.

Люба Кулезич е известна с резките си и дръзки коментари срещу властта. Не за първи път предaването ѝ е свалено от ефир. От 2011 до 2013 г. журнaлистът водеше предаването „Насреща” по TV7, а от 2013 до 2015 г.  – „На светло” по Нова телевизия. Във всички случаи предаванията ѝ са сваляни по идентичен начин.

Коментари: 0