Къде планират да пътуват хората по света през 2021 г.?

Класацията на туристическата компания Kuoni включва и търсенията в България

Къде планират да пътуват хората по света през 2021 г.?

Снимка: Pixabay

1056 ~ 1 мин. четене

Животът през последните няколко месеца се промени драстично за всички, като много от познатите ни дейности, които преди приемахме за даденост, бяха прекъснати. Голям пример за това е пътуването и свободата да се движим по света, независимо дали става въпрос за работно пътуване или за удоволствие. Хората от цял свят с нетърпение очакват да се качат отново на самолет и се надяват този момент да настъпи скоро. Накъде обаче ще се насочат те и кои са най-популярните места, показва ново проучване. То е проведено от швейцарската туристическа компания Kuoni и то обобщава данните от търсенията в Google от 131 държави.

Ако погледнем глобалните данни, резултатите показват, че Обединените арабски емирства, дом на туристическите горещи точки Дубай и Абу Даби, е най-търсената дестинация в 11 държави.

След нея се нареждат Катар, Канада и САЩ , като всички споделят съвместно второ място, докато Египет е на трето място. Малдивските острови се оказват най-търсената дестинация за европейците, за България Малдивите също са посочени като най-търсено място за почива през следващата година. В Обединеното кралство най-търсени също са Малдивите, Мексико и Бали.

Снимка: Kuoni 

Изненадващо, според данните, руснаците се насочват към далечно Мексико през 2021 г.

Жителите на азиатския регион предпочитат ОАЕ и Канада. Обединените арабски емирства също са номер едно при търсенията в Африка, докато Перу е най-популярната дестинация за 2021 г. за южноамериканците.

Резултатите за отделните страни са постигнати чрез изчисляване на средния обем на търсене за термини като „дестинация 2021“ и „дестинация ваканция 2021“ през април тази година, заяви говорител на Kuoni.

Подкрепи Economic.bg