КЗП проверява защо на туристи на Черноморието им е отказано настаняване

Намеси се и министърът на туризма Ангелкова, която помогна 210 български туристи да не останат без подслон на Черноморец

КЗП проверява защо на туристи на Черноморието им е отказано настаняване

Комисията за защита на потребителите (КЗП) извършва проверка защо на група туристи е отказано настаняване в  в хотел „Мурите Бийч” в Черноморец.

Днес следобед на денонощия телефон на КЗП групата подава сигнал, че е получила отказ да бъде настанена в хотела. Веднага са изпратени два екипа на Комисията, които започват проверка по случая. Междувременно на място пристига и туроператорът, от който контролният орган изиска документите във връзка с извършените плащания за настаняването на групата. Константин Райков, който е член на КЗП, също присъства на проверката, за да проследи развитието на ситуацията.

Туристите са настанени в хотела, а проверката на КЗП продължава до пълното изясняване на обстоятелствата по случая. Министърът на туризма Николина Ангелкова съдейства лично в спорния казус, който за малко не остави без подслон в Черноморец 210 български туристи, между които и деца.

В следобедните часове днес тя е била уведомена по телефона от ръководителка на групата, че от „Мурите бийч“ отказват да настанят танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът „Еврогрейд“ ООД, който е организирал престоя на танцьорите, не бил заплатил стари задължения към тях.

Ангелкова веднага е информирала за казуса председателя на КЗП Димитър Маргаритов и спешно е отпътувала за Черноморец. Спешната проверка на Министерството на туризма е показала, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. Хотелът отговаря на изискванията, е установила проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства. „Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор“, категорична бе министър Ангелкова.

Коментари: 0