Липсата на одобрение за икономическите стимули в САЩ помрачи отново Уолстрийт

Доларът върна част от загубите си, което доведе до поевтиняване на златото

Липсата на одобрение за икономическите стимули в САЩ помрачи отново Уолстрийт

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

За първи път от пет дни насам щатските пазари завършват на отрицателна територия, с което слагат край на печелившата серия. Пазарът реагира негативно на редица новини, свързани с одобрение на нова финансова помощ за икономиката, и предложението тя да бъде намалена спрямо първоначалните очаквания.

Въпреки добрите финансови отчети за Q3 на банковия сектор, това не беше достатъчно да изкара водещите индекси на печалба. Индустриалният Dow Jones Industrial Average се раздели с повече от половин процент или 157.71 пункта. S&P 500 се раздели с 0.63% до 3511.93 пункта, докато NASDAQ завърши деня със спад от 0.10 на сто до 11863.90 пункта. Акциите на Eli Lilly се понижиха във вторник с 2.9%, след като щатския регулатор спря последния стадий на тестове поради съображения за безопасност.

Новините около възможността за намаляване на стимулите до $1.8 млрд. и старта на финансовите отчети за трето тримесечие разклатиха пазарите в Европа. Немският индекс се понижи до 13018.99 пункта в края на деня, докато търговията в Лондон изпрати индекса FTSE 100 до 5969.71 пункта.

Доларът върна част от позициите си спрямо основните си конкуренти, което доведе до поевтиняване на ценните метали. Златото поевтиня с 1.64% и затвори деня под 1900 долара за трой унция. Цената на петрола се покачи през изминалия ден, подкрепена от силните икономически данни за Китай. Щатският петрол се търгуваше при цена от 40.17 долара за барел, докато сорта Брент достигна цена от $42.43.

Акценти днес                                                

Среща на МВФ

Заместник-председателите на Федералния резерв Ричард Кларида и Рандал Куарлс ще се изкажат в сряда и четвъртък на срещата на Международния валутен фонд. Публичните им изяви ще бъдат внимателно анализирани от пазарните участници относно насоки към политиката на Централната банка на САЩ за справяне с негативното влияние на COVID-19.

Инструмент на фокус - ONEOK

Енергийната компания ONEOK показва обръщане на низходящото движение, и зараждане на силен възходящ импулс. Пробива на 50 дневната средна и низходящата тренд линия подкрепени с достатъчно обем и сила на движението показват, че инвеститорите са оптимистично настроение и са готови да качат цената. Нужно е задържане над 50 дневната средна, която играе  важно ниво на подкрепа, за да се запази импулса, който очакваме да доведе по поскъпване около $38.

AUD/USD

Австралийският долар отслабва позициите си пред щатския си конкурент, което личи на графиката от пробива под 50 периодната средна. Ценовото движение образува тренд обръща модел дивергенция, която предразполага за понижение на валутната двойка. Потвърждение за развитие на низходящо движение и сигнал за влизане в къса позиция ще има при пробив под възходящата тренд.

OilUK

От началото на септември цената на петрола сорт Брент се движи в границите 40 – 42 долара за барел, но има признаци за натрупване на възходяща енергия, която да формира покачваме на цената при пробив над 50 дневната средна. Очакванията ни са за генериране на сигнал при условие, че индикаторът Стохастик формира възходящо пресичане и цената пробие над 50 SMA.

 Dow Jones

Индустриалният индекс формира силно възходящо движение, което може да се опише в канал. Това дава възможност да се влезне в дълга позиция при отскачане от зоната на подкрепа, която съвпада с 50 периодната средна. Предвид очакваната волатилност на пазарите около президентските избори в САЩ може да видим пробив под границите на канала, но бързо връщане в него би дало знак за възстановяване на основното възходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0