10 любопитни факта за Миконос

На този остров може да се насладите на истински лукс

10 любопитни факта за Миконос

Гръцкият остров Миконос предлага едни от най-стилните и бутикови хотели в страната. Той е популярен като място за парти и денонощни купони, но на острова може да се насладите на истински лукс.

Вижте 10 любопитни факта за Миконос, представени от изданието Best of Greece.

10. Най-вълшебното място на острова е самият град, който е запазил традиционните си черти и красивата култура на острова.

9. Плажните барове са едни от най-известните места в страната за купони. Те продължават цял ден и цяла нощ.

8. Сред по-спокойните плажове, които може да посетите с кристално чиста вода е Ай Джанис (Au Yiannis Beach).

7. Гранд хотел Миконос е най-доброто място, на което можете да отседнете на острова. Той предлага невероятна гледка към морето и разполага с едни от най-добрите басейни на острова.

6. Църквата "Панагия Парапортиани" е една от най-старите църкви на острова. Тя отговаря напълно на стила на сградите на Миконос.

5. Елия е много красив плаж, където може да плувате в тюркоазени води, или да релаксирате под сламени чадъри.

4. "Малката Венеция" е чудесно място да пиете или да хапнете нещо, да се насладите на вятърните мелници и Егейско море.

3. "Като Мили" се нарича най-фотографираната част на Миконос, в която се намират петте големи вятърни мелници, които са иконата на острова.

2. На Миконос има редица красиви плажове, но много от тях са пренаселени. Плажът Платис Гиалос е идеален за хора, които обичат спокойствието.

1. Делос е малък остров до Миконос, в който са запазени много важни древни руини. Той е посещавано място от туристите, които почиват на Миконос.

Коментари: 0